Michelinkokken Paul Cunningham vil lære danskerne at spise ost morgen, frokost og aften

TIL PRESSEN:
Michelinkokken Paul Cunningham vil lære danskerne at spise ost morgen, frokost og aften

Paul Cunningham, køkkenchef på Henne Kirkeby Kro, har i de sidste fem år arbejdet på at udvikle en serie af økologiske oste til morgen, frokost og aften. Missionen er lykkedes sammen med det 130 år gamle Them Mejeri, så fra næste uge rammer Pauls Morgenost, Pauls Frokostost og Pauls Aftenost butikkerne.

De tre oste er lavet af økologisk mælk fra glade, veltilfredse køer i det midtjyske søhøjland. Præcis sådan som Paul Cunningham foretrækker det, når det gælder gode råvarer og god smag. Derfor har det også taget ham fem år at få ostene helt, som han ønskede. For lige som alt andet, Paul serverer, skal også en ost være så god som overhovedet muligt.

Det er nu lykkedes – takket være et fantastisk samarbejde med Them Mejeri og udviklingschef/mejerist Bjarne Futtrup Andersen, som sammen med Paul har nørdet med at syrne, salte og tilsætte ingredienser, der har givet de tre oste hver deres særkende.
”Bjarne er min oste-jedi”, lyder det fra Paul Cunningham, der personligt har haft stor glæde af at fordybe sig i ostens verden. Det har været som en passion og en utrolig rejse ud i at finde den rigtige smag og konsistens. ”På Henne Kirkeby Kro prøver vi så vidt muligt at dyrke alt selv – for at kunne få det præcis, som vi ønsker det, når vi serverer det på vores tallerkener. Men vi manglede en vigtig del af ethvert måltid, nemlig ostene, så derfor blev det allerede for fem år siden til et projekt, som jeg har nydt at følge helt til dørs. Nu glæder jeg mig som et lille barn til at se, hvordan danskerne tager imod mine oste”, lyder det fra den stolte, men også ydmyge kok.
Paul Cunningham, der ud over at være Michelinkok også er kendt for at vinde DM i Hotdog flere gange, håber også, at danskerne vil tage imod ideen om at spise ost hele dagen – ikke kun om morgenen. ”Morgenost behøver ikke være en blød skæreost. Den hårde morgenost er perfekt, gerne på et ristet rugbrød. Så får du masser af smag allerede fra starten af dagen”.

Emballagen er 100% bionedbrydelig

Emballagen er i sig selv også en god historie: Ostene er pakket i 100% bionedbrydelig cradle-tocradle-
emballage fra KLS PurePrint, der er et af verdens tre Cradle-to-Cradle-certificerede trykkerier (og det eneste i Nordeuropa). Med andre ord betyder det, at emballagens karton er fri for skadelige tungmetaller og kemikalier i alt fra papir, lim, lak og trykfarve, så emballagen kan genbruges 100% eller sågar nedbrydes biologisk.
Det er første gang, en Michelinkok lancerer et produkt i Danmark med fokus på bæredygtighed helt ud i emballagen. Noget, der ligger Paul Cunningham meget på sinde.

PAULS MORGENOST
En fantastisk skæreost med frisk, let sødlig smag som vilde bær eller et dansk æble, og med god dybde trods den milde smag. Osten gør sig godt på morgenbordet, hvor både store og små vil sætte pris på den. Den kan også nydes på ethvert andet tidspunkt på dagen, hvor du har fortjent lidt hverdagsluksus.
Modningstid: 40 uger
Vejl. pris: 400 gram 79,95

PAULS FROKOSTOST
En blød og cremet rødkitost, der ifølge Paul og Bjarne ikke smager som nogen anden hvidskimmelost, du har smagt. Der er som noget nyt tilsat ristede, hakkede græskarkerner og fennikel, hvilket giver osten et ekstra pift og en god gang knas. Perfekt på et stykke ristet rugbrød med pickles eller med en frisk marmelade til til frokost – eller som en snack i løbet af dagen, hvor du trænger til at forkæle dig selv.
Modningstid: 18 uger
Vejl. pris: 200 gram 59,95

PAULS AFTENOST
Er – som Paul mener at det bør være – den perfekte afslutning på en god middag. Det er en fyldig ost af den mere tørre slags med store knasende saltkrystaller og en personlighed, der matcher. Prøv den på en grov kiks med syltede figner eller radisser og et godt glas vin. Eller som en haps uanset hvornår på døgnet, du har lyst.
Modningstid: 80 uger
Vejl. pris: 200 gram 59,95

Lander i Føtex og Bilka fra næste uge (uge 37/2018)

De tre ostevarianter kommer i første omgang i Føtex og Bilka. Fra uge 44 vil ostene også være at
finde i andre supermarkeder.

Alt det, der er for godt til at stå med småt, har vi skrevet lidt større.

Paul Cunningham
Paul er født i 1969 i Essex. Mødte Lene fra Korsør for mange år siden og flyttede med til Danmark. I dag er  Paul far til Christian og Valdemar – og bor såmænd stadig i Korsør. Han har siden 2012 været på den tostjernede Henne Kirkeby Kro og før det bl.a. på The Paul i Tivoli, hvor han fik én Michelinstjerne.

press@paulfood.com
www.paulfood.com

Them Mejeri
Mejeriet blev etableret i 1888 som et andelsmejeri af lokale landmænd. I dag er mejeriet et moderne og miljøbevidst ostemejeri med fokus på kvalitet og god service – hvor man vogter over de gamle håndværksdyder. Det betyder, at hver ost får fuld opmærksomhed af en engageret og veluddannet medarbejderstab.

Bjarne Futtrup Andersen
Udviklingschef
ba@them-ost.dk

Torben Aarris
CEO
ta@them-ost.dk

www.them-ost.dk  – 8684 7388

KLS PurePrint
KLS PurePrint er Cradle-to-Cradle-certificeret, hvilket garanterer fuld bæredygtighed og 100% bionedbrydeligehed i alle trykkeriets produkter og fremstillingsprocesser. Trykkeriet er gået fra at være et klassisk familieforetagende med bogtryk til at ville være verdens grønneste trykkeri – med en klar holdning til cirkulær økonomi og konkrete planer for at opnå den ambition.

Jakob Rosenfeldt Thomasen 2263 0364
Nordic Sustainability Sales Manager
jt@kls.dk
www.klspureprint.dk – 3634 2900

Skandinavisk Distribution
Skandinavisk Distribution sørger for, at ostene kommer ud til Føtex, Bilka og de andre butikker og kæder,  som vil sælge Pauls oste.

Lars Holmer – 4026 6566
CEO
holmer@sddt.dk
www.sddt.dk – 7026 1066

Alt det andet og alle de andre
Grafisk design: Rikke Gantzel www.gantzel.co
Illustration på emballagens indersider: Sofie Kampmark www.sofiekampmark.com
Tekst på emballager: Andrea Bak www.andreabak.com
PR: Marie-Louise Munter press@paulfood.com
Webmaster: Paul Reuber pr@paulfood.com

#paulsoste #paulsmorgenost #paulsfrokostost #paulsaftenost #paulfood

 

Tegningerne som er på indersiden.

Fra pressemødet

Alle fotos fra pressemødet er til frit brug og er fotograferet af Paul Reuber